Hirdetés

Tényleg 2017 első felében jön az AMD Vega



|

Ha lesz is idén Radeon RX 490, akkor biztosan Polaris GPU kerül rá.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben olyan információk érkeztek, amelyek szerint még idén piacra kerülhet az AMD Radeon RX 490 grafikus kártya. Ettől függetlenül elég nagy a tanácstalanság az állítólagos hardverrel kapcsolatban, hiszen a Radeon RX 480 kártyán lévő Polaris 10 grafikus processzorban biztosan nincsenek rejtett tartalékok. Két lehetőség áll fenn: a csúcskártyára vagy kettő darab Polaris 10 GPU, vagy a következő generációs Vega chip kerülhet.


Hirdetés


Az AMD most egy befektetőknek tartott prezentáció során megerősítette, hogy a Vega várhatóan csak valamikor 2017 első felében kerülhet piacra, így ha tényleg lesz idén Radeon RX 490 kártya, akkor nem igazán lehet más rajta, mint két CrossFire-ben összekötött Polaris 10 chip. Viszont jó kérdés, hogy mennyi értelme volna egy ilyen terméket piacra dobni, annyira azért nincs messze a Polaris-nál jóval hatékonyabbnak ígérkező, HBM2 memóriát kezelni képes Vega architektúra rajtja.



A vállalat kiemelte a prezentáción, hogy Vega chipes termékeket első körben nem a mainstream, hanem az enthusiast piacra szánja, azaz felső kategóriás termékeken debütál majd a GPU.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.