Hirdetés

Terratec Noxon iRadio



|

Egyre népszerűbb a webes rádiózás. Ezen felbuzdulva a Terratec megalkotta az iRadiót, Eelőnye, hogy PC-re sincs szükségünk.

Hirdetés

Az eszköz beüzemelése – legyen szó vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolatról - nem nagy ördöngösség: ebben segítségünkre van egy varázsló, amellyel gyorsan végigzongorázhatjuk a hálózati beállításokat. Persze akkor van a legkönnyebb dolgunk, ha DHCP-t használunk, de fix IP beállítása sem okoz nehézséget, csak kicsit tovább tart a művelet. Már alaphelyzetben is rengeteg rádióállomás közül választhatunk, a jól átgondolt kategóriáknak köszönhetően könnyű eligazodni közöttük. A Noxon iRadio a listát egy online adatbázisból napi szinten frissíti, így folyamatosan újabb és újabb csatornákat érhetünk el. Jelenleg 68 magyar adó adatait tartalmazza, amit mi magunk is továbbiakkal egészíthetünk ki az erre szolgáló webes felületen, majd letölthetjük azokat készülékünkre.

terrateciradio.jpg

 

Annak ellenére, hogy teljesen angol nyelvű a menürendszer, könnyen kiigazodhatunk benne, akár a készülék gombjaival, akár a távirányítóval próbálkozunk. A készülék színvilágától kicsit elüt a távkapcsoló fekete színe, de ez nem jelentene problémát – a gondot inkább az okozza, hogy szinte csak szemből veszi annak jeleit, oldalról kár is próbálkozni. Amellett, hogy rádiózhatunk vele, a számítógépen tárolt MP3 és WMA formátumú zenéinket is lejátszhatjuk vele, amennyiben persze előtte telepítettük a mellékelt szoftvert, amellyel megosztjuk a PC-n tárolt zenéket.

A készülék működésével elégedettek voltunk, tapasztalataink szerint kiforrott, gyerekbetegségektől mentes. A hangerő és annak minősége megfelelő rádiózáshoz, aki pedig jobbra vágyik, az külső hangszórókat is csatlakoztathat.

 

iradiotaviranyito.jpg

 

Adatok:

  • vezetékes és vezeték nélküli csatlakozási lehetőség
  • monó hangszóró
  • vonalbemenet, külön fejhallgató- és hangszórókimenet
  • távirányító mellékelve
  • MP3 és WMA formátumú hangfájlokat játszik le
  • kezeli az ID3-tageket

 

 

Előny: rengeteg adó, egyszerű használat

Hátrány: a távirányító hatóköre eléggé behatárolt

 

Teljesítmény: 88

Szolgáltatás: 93

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.