Hirdetés

Titkos sajtóeseményt tartott ma az AMD



|

Jó eséllyel a Vega grafikus processzorokról volt szó.

Hirdetés

Az elmúlt napokban azt csicseregték a madarak, hogy az AMD akár még decemberben bemutathatja és piacra dobhatja a Radeon RX 490 grafikus vezérlőjét. Annyi mostanra biztos, hogy valóban létezik a videokártya, ám ezen túlmenően szinte semmit sem lehet tudni a termékről. Az vállalat ma nem csak a legújabb Crimson Relive grafikus illesztőjét mutatta be, hiteles források szerint egy titkos sajtótájékoztatót is tartott, amelyen hardverekkel foglalkozó informatikai újságírók nagyon szűk táborát informálta a következő nagy dobásáról.


Hirdetés


A jelenlegi értesülések alapján a sajtótájékoztató tárgya a januári Consumer Electronics Show-n válhat publikussá, és felettébb gyanús, hogy a jelenlegi Polaris-t váltó Vega grafikus processzorokról lehetett szó. Ez megmagyarázná a Radeon RX 490 rejtélyét is, hiszen a HBM2 memóriás Vega 10 GPU elméletileg kétszer nagyobb számítási teljesítményt képes nyújtani az RX 480-ban működő, és teljes mértékben kihasznált Polaris 10-nél. A VGA várhatóan az NVIDIA GeForce GTX 1080-hoz hasonló teljesítményt nyújthat, köszönhetően a GPU jelentős architekturális fejlesztéseinek.


(Forrás: VideoCardz, WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.