Hirdetés

Titokzatos vezeték nélküli technológiát tesztel az Amazon



|

Elképzelhető, hogy a megoldást a csomagszállító drónokon láthatjuk majd viszont.

Hirdetés

Az amerikai Szövetségi Távközlési Bizottsághoz (FCC) fordult engedélyért a napokban az Amazon a Business Insider információi alapján. A kérelemben szereplő adatok szerint egy vezeték nélküli kommunikációd technológiát szeretnének tesztelni öt hónapon keresztül, egy jövő évre ütemezett kutatás előkészületeként.

Hirdetés

A hír elsősorban azért vált érdekessé, mert az Amazon Neil Woodward személyében jelölte ki a kapcsolattartót az FCC felé. Az egykor a NASA kötelékében dolgozó úriember jelenleg a Prime Air drónok repülési tesztjeiért és biztonsági funkcióiért felel, így könnyen elképzelhető, hogy valamilyen eddig ismeretlen távirányítási megoldással kísérleteznek majd.

A beadvány szövege alapján egy "innovatív kommunikációs lehetőségek és funkciók támogatására tervezett eszköz prototípusát és a hozzá tartozó szoftvert" kívánják tesztelni seattle-i főhadiszállásukon és környékén. Ezután a kültéri próbaüzem következne a Washington állambeli Kennewickben, talán ekkor már kiderül, pontosan miben is mesterkedik az Amazon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.