Hirdetés

Többé-kevésbé elkészült az AMD Vega 10?



|

A jelek szerint megfelelő ütemben halad a jövőre érkező termék fejlesztése.

Hirdetés

Olvasóinkat is láthatóan érdeklik az AMD idei Polaris architektúrás videokártyái. Szerencsére már nem kell sokat várniuk a tesztek elérhetővé válására, a termékek piacra kerülésére: a legerősebb Radeon RX 480 kártya néhány napon belül megjelenhet a boltok polcain, és a megfizethetőbb RX 470 és RX 460 modellek piacra dobására sem kell már néhány hétnél többet várni.


Hirdetés


Raja Koduri, az AMD Radeon Technologies Group vezetője a múlt héten a Twitteren számolt be a hírről, miszerint Sanghajba utazott a Polaris 10 és Vega 10 chipekért felelős tervezőcsapathoz egy kis ünneplésre. Koduri sejtelmes beszámolója alapján fontos mérföldkőhöz ért a Vega 10 fejlesztése, erre fel látogatta meg személyesen a mérnököket. Annyit elárult, hogy nem mostanában fogjuk látni az első erre épülő videokártyákat, a "GCN 5.0" architektúrát a jövőre érkező termékeiben fogja majd bevetni a vállalat.



A jelenlegi információk alapján a Vega 10 architektúra az erősebb gamer kártyákban tűnhet fel, a pletykák szerint maximum 64 compute egységet és 4096 stream processzort tartalmazhat, a GTX 1070 / 1080 kártyákon bevetett NVIDIA GP104 ellenfele lehet. A cég elméletileg a Vega 11 chipen is dolgozik, ez állítólag erősebb lesz a Vega 10-nél. A számozásból ez elsőre is nyilvánvalónak tűnhet, azonban érdemes kiemelni, hiszen az idei Polaris 10 és Polaris 11 chipek közül az előbbi az erősebb. A Vega nem csak teljesítmény, de energiahatékonyság tekintetében is komoly előrelépés lehet a Polaris-hoz képest.


(Forrás: TechPowerUp) | Nyitókép: Raja Koduri - a Vega 10 mérnöki csapata)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.