Hirdetés

Tovább harcol a milliárdos EU-bírság ellen az Intel



|

A vállalat szerint nem vett figyelembe minden körülményt a Bizottság.

Hirdetés

A Bloomberg beszámolója alapján az Intel lehetőség szerint továbbra sem szeretné kifizetni a 2009-ben kapott 1,03 milliárd eurós versenyügyi bírságot, így az EU legfelsőbb bíróságán is panaszt tett a Európai Bizottság nyomozómunkájával kapcsolatban. A vállalat szerint a bírság kiszabásakor az EB nem vett figyelembe minden releváns körülményt.


Hirdetés


Az EB még 2009-ben hozott döntése alapján az Intel 2002 és 2007 között a piaci erőfölényével visszaélve lényegében kiszorította az AMD-t a laptopok és gyárilag összeszerelt PC-k piacáról. A vállalat jelentős árkedvezményeket ajánlott fel az Acerhez, Dellhez, HP-hoz és Lenovóhoz hasonló számítógépgyártóknak, amennyiben azok a termékeikbe épített processzorok legalább 95 százalékát az Inteltől vásárolják.



A döntés 2009-es meghozatala után az Intel elsőként az Európai Unió Törvényszékéhez fordult, azonban két évvel ezelőtt az megfelelőnek találta az Európai Bizottság nyomozói munkáját és következtetéseit. Ezután az Intelnek nem maradt más választása, mint az Európai Unió Bíróságához fordulni: ha itt sem sikerül érvénytelenítenie az EB döntését, akkor kénytelen lesz kifizetni a gigabírságot.


(Forrás: KitGuru | Nyitókép: stargazer2020)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.