Hirdetés

Túlhajthatóak maradhatnak az AMD processzorok



|

A Zen csúcsmodellből elérhető lehet egy kimondottan OC-ra szánt variáns is.

Hirdetés

Az Intel és az AMD processzorpiaci üzletpolitikája számos téren különbözik, az egyik a túlhajtással kapcsolatos. Az Intel megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a CPU-iból csak a felárral értékesített különleges darabok legyenek túlhajthatóak, ráadásul azok is csak a felső kategóriás lapkakészleteivel szerelt alaplapokban.


Hirdetés


Az AMD ezzel szemben nem akadályozza meg az overclockingot, bár nyilván sokféle körülménytől függ, hogy egy-egy processzorának mennyire emelhető meg az órajele, továbbá semmiféle garanciát sem vállal az érdemi túlhajthatóságra. Az elmúlt napokban érkezett pletykák alapján az AMD várhatóan nem fog változtatni ezen a politikán, így a még Excavator magokat tartalmazó Bristol Ridge APU-k, továbbá a jövő év elején piacra kerülő Zen processzorok (Summit Ridge) órajele is szabadon bűvölhető maradhat.



További érdekesség, hogy az olasz Bitsnchips forrásai szerint az AMD Zen processzorokból ettől függetlenül készülhetnek "K"-jelzésű változatok, a nyolcmagos és tizenhat futtatói szálat kínáló csúcsmodellből szinte biztosan lesz ilyen. A megkülönböztető jelzés a remek tuningpotenciálra utal, a K-processzorokat kimondottan a túlhajtani kívánó közönségnek ajánlhatja az AMD. A normál kivitelű párjukhoz képest állítólag magasabb gyári órajeleken üzemelhetnek majd, a dobozukban pedig nem lesz gyári hűtő, mivel a komoly OC iránt érdeklődőknek nincs szükségük rá.


(Forrás: WCCFTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.