Hirdetés

Túlmelegedést okoz az NVIDIA hibás meghajtóprogramja



|

Néhány PC-ben hőgutát kapott a GeForce.

Hirdetés

Szerdán kérte az NVIDIA vásárlóit, hogy távolítsák el a hibás meghajtóprogramot, mely néhány esetben a GeForce grafikus kártyát túlmelegítve tönkre tette a PC-t.

 

Támogató weboldalán elismerte a grafikus lapka és kártya gyártó NVIDIA, hogy néhány felhasználónak problémája akadt a 196.75-ös verziószámú szoftverrel. Arra kéri az NVIDIA a GeForce kártyatulajdonosokat, hogy távolítsák el a hibás drivert és térjenek át a legfrissebb, javított csomagra, mely a 197.13 verziószámot viseli.

 

geforce
 

 

A hibajelenség lényege az NVIDIA fórumon olvasható hozzászólások értelmében, hogy az automatikus ventilátor fordulatszám szabályozás rosszul működik, a kártya túlmelegszik és a Windows leáll, különösen ha 3D játékokat próbálunk futtatni.

 

„Tudatában vagyunk, hogy néhány felhasználó hűtőventillátor problémákat jelzett a 196.75-ös meghajtóprogram csomag telepíését követően. Az NVIDIA visszavonta ezeket a meghajtóprogramokat és erre kérte partnereit is." írta a cég egy másik támogató oldalon.

 

 

rollbackdriver.png
 

 

 

Egy másik megoldás a problémára, ha a felhasználó visszaállítja a grafikus meghajtóprogram régebbi verzióját (driver roll back). „Majdnem minden esetben azonnal orvosolta a hibát az előző, 196.21-es csomagra való visszalépés." írja az NVIDIA.

 

A hiba érinti a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket, illetve a GeForce 6, 7, 8, 9, 100, 200 és 300, valamint Ion desktop grafikus egységeket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.