Hirdetés

Utángyártott tintapatronokat tiltott le a HP



|

Egyes printerek nem hajlandóak nyomtatni a legutóbbi szoftverfrissítés óta.

Hirdetés

Nagyon kevesen kedvelik a nyomtatógyártókat, amely részben az olcsó nyomtatókkal kapcsolatos üzletpolitikájuknak köszönhető: a hardvert többé-kevésbé profit nélkül árusítják, helyette a tintán kívánnak nyerészkedni. Természetesen ehhez a fogyasztóknak tőlük kell beszerezniük a patronokat, így az újratöltőkkel és utángyártókkal való kibabrálás érdekében eredetiséget igazoló chipeket építenek a patronokba. Tipikusan kevés sikerrel, a hozzáértők gyorsan feltörik az újabb és újabb védelmeiket.


Hirdetés


A Samsung nyomtatós üzletágát éppen bekebelező HP most alaposan kiakasztotta az ügyfeleit: a múlt hét közepe óta számos printere azt jelzi a felhasználóknak, hogy "rossz" patronok találhatóak a nyomtatóban, vásároljanak gyári patronokat a nyomtatáshoz. Az eddig működőképesnek bizonyult, ám utángyártott patronok detektálása a 2016. szeptember 12-én kiadott szoftverfrissítésben mutatkozott be, a patch letiltja a bennük található 950 / 951 jelzésű chipek elfogadását. Nem a számítógépen futó meghajtóprogramot frissítette a HP, hanem a printereken futó firmware-t.



A nem gyári patronokat használók számára nem ajánljuk az új firmware telepítését, míg patchet már installált felhasználók csak az előző verzióra való visszaállással oldhatják meg a problémát, már amennyiben ez egyáltalán lehetséges.


A biztosan érintett HP nyomtatócsaládok: OfficeJet Pro 8610 / 8615 / 8620 / 8625 / 8630.


(Forrás: Ghacks, Inkjet411)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.