Hirdetés

Úton a túlhajtható Intel Core i3-7350K processzor?



|

Gyárilag 4,2 GHz-ig is felkúszhat a központi egység órajele.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy az Intel már javában készül az ár-érték arányukkal hódítani kívánó AMD Zen processzorok jövő év eleji piacra dobására. Egy online kereskedő weboldalán feltűnt jó néhány eddig ismeretlen Kaby Lake központi egység, a legérdekesebb közülük egyértelműen a 177 dolláros listaárú, Core i3-7350K jelzésű modell.


Hirdetés


Mint köztudott, a legtöbb processzora esetében az Intel nem engedélyezi a túlhajtást. A megemelhető órajelű modelleket egy "K"-jelzéssel különbözteti meg a vállalat, a Core i3-7350K lehet a Core i3 termékcsalád első túlhajtható tagja. A jelenlegi információk alapján az LGA1151 foglalatos termék órajele gyári beállítások mellett akár 4,2 GHz-re is felkúszhat, az L3 gyorsítótára 4 MB méretű, és persze jár hozzá hűtő. További spekulációk alapján a processzor kétmagos lehet, támogathatja a Hyper-Threading technológiát, a várható TDP-je talán 91W lesz.



Egyelőre nem világos, hogy az AMD milyen teljesítményű processzort fog piacra dobni a 150-180 dolláros árszegmensben, így lehetetlen megítélni Core i3-7350K ár-érték arányát. Ennyi pénzért kétmagos felépítéssel valószínűleg kevés gamer szeretne 2017-ben processzort vásárolni, de a négymagos felépítés valószínűtlennek tűnik, hiába van 2 megabájttal kevesebb L3 cache benne, mint az utána következő Core i5-7400 modellben.


(Forrás: ShopBlt, TweakTown)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.