Hirdetés

Van igény a windowsos táblagépekre



|

Az IDC szerint a windowsos tabletek piaci részesedése idén eléri a 10 százalékot, majd tovább emelkedik.

Hirdetés

Bár a Microsoft mondhatni elsüllyedt a mobilpiacon, a táblagépek kategóriájában egyre erősebb. Lassan, de biztosan nő a Windows piaci részesedése a tabletek világában, és az IDC szerint a trend folytatódik. 

Hirdetés

Az IDC szerint a Windows 9 százalékos piaci részesedéssel bírt a második negyedévben, de ez a második féléves erős kereslet miatt 11,3 százalékra emelkedik

Persze az Androidtól és az iOS-től még így is messze elmarad, az IDC 66,2 és 22,4 százalékot jósol a két rivális platformnak idén. 

2020-ra azonban az elemzők szerint a Windows piaci részesedése 19,3 százalékra emelkedik, amivel megszorongatja az iOS-t. Az Apple rendszere 22 százalék körül stagnálhat a következő években - a feltételezés nem is tűnik túlzásnak, elvégre az iPadek eladásai egy ideje lejtmenetbe kezdtek. 

Az IDC szerint a domináns platform az Android marad, 2020-ban 57,8 százalékos piaci részesedéssel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.