Hirdetés

Visszatér a piacra a Maxtor márkanév



|

A Seagate olcsó külső merevlemezei kapják meg a jelzést.

Hirdetés

A hardveres világba már bő egy évtizede becseppentek valószínűleg emlékeznek a Maxtor márkára, az 1982-ben alapított vállalat sokáig a merevlemezek piacának meghatározó szereplője volt. Számos rendkívül rossz üzleti döntésnek, továbbá minőségbeli problémáknak köszönhetően a kétezres évek közepére a cég csődközeli helyzetbe került, végül 2006-ban felvásárolta a Seagate.


Hirdetés


Röviddel később a Seagate befejezte a márkanév használatát, azonban az AnandTech mostanra megerősített beszámolója alapján most visszatér a név. A Seagate jelenleg három márkát használ: az olcsó külső merevlemezek Samsung néven futnak (a gyártó nagyjából 5 éve vásárolta fel a dél-koreaiak merevlemezes üzletágát, jelenleg még használhatja a márkanevet), a mainstream merevlemezek a Seagate jelölést kapják, míg a prémium adattárolókra a LaCie nevet ragasztják rá a sajtósok.



A jelenlegi három márkaneves felállással elégedett a Seagate, azonban úgy tűnik, hogy a jövőben nem tudja vagy kívánja tovább licencelni a Samsung nevet az olcsó külső merevlemezekhez. Az illetékesek a lehető legegyszerűbb módon oldották meg a problémát: az elmúlt években Samsung név alatt árult termékcsaládok a jövőben a Maxtor márkanevet viselik majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.