Hirdetés

Vízben oldódik az önmegsemmisítő akkumulátor



|

30 perc kell neki a feladathoz, de okostelefonokat még nem tud ellátni energiával.

Hirdetés

Egy igazi önmegsemmisítő készülékhez olyan alkatrészek kellenek, amelyek mind bemondják az unalmast. Az akkumulátorok terén most jött el a nagy áttörés. 

Hirdetés

Az Iowai Állami Egyetem kutatói létrehoztak egy olyan akkumulátort, amely lítium-ionos technológiával működik. Egy számológépet 15 percig képes ellátni energiával, azután a vízben fél órán belül lebomlik. 

A lítium-ionos akkumulátor egy milliméter vastag és öt milliméter hosszú. A normál akkumulátoroktól eltérően azonban ez az energiaforrás biológiailag lebombó polimerbe van csomagolva, ami megduzzad, majd darabokra esik a vízben. 

Az ötlet nagyon ígéretes, ugyanakkor hosszú időbe telik majd, mire komolyabb elektronikai eszközöket is el tudnak látni energiával ilyesmi megoldások segítségével. 

Arra még ugyanis nem jöttek rá, hogyan lehet ezt az akkut több rétegben, komplexebb elrendezésben is bevetni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.