Hirdetés

Internet of Things-hálózatot indított Dél-Korea



|

Minden okoskészülék képes kommunikálni az olcsó hálózaton keresztül.

Hirdetés

Dél-Korea elindította az első kereskedelmi, olcsó Internet of Things-hálózatát, amelynek hála az ország még jobban a netre lesz kapcsolva. 

Hirdetés

A hálózatnak köszönhetően az okoseszközök képesek lesznek egymással kommunikálni. A kezdeményezés mögött az SK Telecom van, a technológia pedig a népesség 99 százalékát lefedi. Dél-Korea mellett ilyet jelenleg csak Hollandia kínál. 

A hálózat havi előfizetési díjai 350 - 2000 dél-koreai won között alakulnak. A jövő év végéig a telekomcég 100 milliárd wont költ az infrastruktúra fejlesztésére. Az előfizetési díjak állítólag nagyon kedvezőek, és a tizedét jelentik a jelenlegi LTE-alapú IoT szolgáltatásoknak. 

Az IoT-hálózatnak köszönhetően a hűtők és a nyomtatók is az internetre kapcsolódhatnak, és szólhatnak a felhasználóknak, ha valamit újra kell tölteni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.