Hirdetés

A kamerájával hódítana a Sony Xperia XZ



|

Újabb csúcsmobillal próbál kimászni a slamasztikából a gyártó.

Hirdetés

Csütörtökön a Sony is csatlakozott az IFA-kiállítás formális megnyitója előtt termékeket bejelentő cégek táborához, többek közt a gyártó új csúcsmobiljáról is lehullott a lepel. Az Xperia XZ deklaráltan a fotós képességeivel kíván rálicitálni a versenytársakra, minden más tekintetben egy átlagos csúcsmobilnak mondható.


Hirdetés


A Sony Xperia XZ hátlapjából egy 23 megapixel felbontású Exmor IMX300 szenzor kandikál ki, f/2.0 lencse mögül. Az autofókusz rendszere szimultán színdetektálással, fáziskülönbséges módszerrel, továbbá lézeres segítséggel méri a távolságot. Optikai képstabilizáció nincs, helyette a mobil az ötirányú giroszkóp adataira támaszkodva próbálja stabilizálni a fotókat és a videókat. A kamera alkalmazásban egyedileg beállítható a záridő, továbbá akár 4K-s videók is rögzíthetőek a készülékkel.



Az okostelefon specifikációi alant olvashatóak. Az akku kapcsán érdemes kiemelni, hogy támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést, továbbá az adaptív töltési technológiának köszönhetően kitolható a 2900 milliamperes telepének életciklusa. A Sony új csúcsmobilja októberben kerülhet piacra, és ugyan a várható árát hivatalosan nem közölte a cég, de kártyafüggetlenül legalább 700 euróra érdemes számítani.


Sony XPERIA XZ specifikációk:

- GSM / GPRS / EDGE, LTE
- Bluetooth 4.2, dual band Wi-Fi ac, NFC, A-GPS
- Érintőkijelző: 5,2 hüvelyk, 1920×1080 pixel, IPS
- Előlapi kamera: 13 MP
- Hátlapi kamera: 23 MP, fáziskülönbséges és lézeres AF, LED-es vaku
- Négymagos CPU, Adreno 530 GPU, Qualcomm Snapdragon 820 SoC
- 3 GB RAM, 32/64 GB háttértár, dedikált microSD-foglalat (max. 256 GB)
- Modelltől függően egy vagy kettő nano-SIM
- USB Type-C csatlakozó, sztereó hangszórók, ujjlenyomat-olvasó
- Google Android 6.0.1 (frissíthető lesz a Nougatra)
- Akku: 2900 mAh, Quick Charge 3.0, nem cserélhető
- Súly: 161 gramm
- Méret: 146 × 72 × 8,1 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.