Hirdetés

Saját VR-headsetet készített a Qualcomm



|

A terméknek nincs szüksége külső szenzorokra a pozíciókövetéshez.

Hirdetés

Nagy meglepetésre a Qualcomm előállt egy saját VR-headsettel, a Snapdragon VR820 elkészítésében a kínai Goertek segített be a vállalatnak. A Qualcomm referencia platformnak szánja a terméket, azaz a fogyasztói piacra várhatóan nem a cég neve alatt kerül majd, helyette az érdeklődő gyártópartnerek meglicencelhetik a konstrukciót, kisebb-nagyobb változtatásokat eszközölhetnek rajta, a saját márkanevük alatt hozhatják kereskedelmi forgalomba. A referencia modell az idei év vége felé véglegesedhet, a fogyasztói piacon röviddel később jelenhet meg.


Hirdetés


A Qualcomm Snapdragon VR820 érdekessége, hogy all-in-one kialakítást kapott, azaz semmilyen külső pozíciókövető szenzort sem igényel a működéséhez, mindent beépítve tartalmaz. Nevéből sejthetően a belsejében egy Qualcomm Snapdragon 820 lapkakészlet dolgozik, a kijelzői pedig 1440×1440 pixelesek, azaz a headset magasabb felbontást kínál az Oculus Riftnél és HTC Vive-nál. Cserébe sajnos 90 helyett maximum 70 hertzen frissítenek a panelek. Remek kérdés, hogy mennyire volt jó ötlet magasabb felbontásra cserélni a nagyobb képfrissítési sebességet.



Egyelőre nem világos, hogy szoftveres szinten a kütyü mennyire lesz kompatibilis a Rift és a Vive headsetekhez elérhető szoftverekkel, mekkora terhet jelent majd a fejlesztők számára a támogatása. A Snapdragon VR820 ára még képlékeny, de a Qualcomm szerint nagyjából egy felsőkategóriás táblagép szintjén lehet majd.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.