Hirdetés

iGoogle - újabb súlyos függőség



|

Újabb remek programmal ajándékozta meg a felhasználókat a Google.

Hirdetés

A hír alapvetően száraz és unalmas: a Google átnevezte a száraznak és unalmasnak tűnő Personalized Homepage-et a sokkal érdekesebbnek tűnő iGoogle-re, és hozzácsapott egy olyan szolgáltatást, amelynek a segítségével azok is átélhetik az "én vagyok itt a főnök" érzést, akiknek halvány fogalmuk sincs a programozásról, a webprogramozáshoz pedig még annyira sem értenek. De mi is pontosan az iGoogle?

 

igoogle.jpg

 

A keresővállalat már 2005-ben elindította a Personalized Homepage-et, azaz a Személyre Szabott Honlapot, ami akkor még messze volt a jelenlegi, kiforrott szolgáltatástól. Az iGoogle már abban a formájában is igencsak impresszív, hogy az előre elkészített gadgetek - a honosított kezdőlap Moduloknak hívja őket, de mi azért maradjunk a rövidebb és máshonnan már amúgy is jól ismert gadget mellett - közül elhelyezzük az oldalunkon azokat, amelyek nekünk tetszenek. Azt, hogy "elhelyezzük", a lehető legegyszerűbben kell érteni: kikeressük a listából, rábökünk, hogy mi kell nekünk, erre a kiválasztott elem megjelenik az oldalon, majd a fejlécénél fogva oda tesszük, ahová szeretnénk. Innentől kezdve akárhonnan is jelentkezünk be, akármilyen böngészővel, ugyanazt a kezdőoldalt fogjuk viszontlátni.

 

igoogleb.jpg

 

Ráadásul nem is csak egyetlen ilyen kezdőoldalunk lehet. Definiálhatunk a fejléc alatt megjelenő fülecskék alá egy lapot mondjuk a munkához, egy másikat utazáshoz, egy harmadikat a játékoknak, és így tovább. Ez hihetetlenül kellemes módja annak, hogy például utazásaink során, egy idegen gépről bejelentkezve megszokott munkakörnyezetünkbe csöppenjünk. Még az oldalunk fejlécének megjelenése is személyre szabható. Számos dinamikus tartalom - például a napszaknak megfelelően változó esti, éjszakai, hajnali, vagy nappali tengerpartot, városi látképet vagy buszmegállót mintázó témák - közül választhatunk. A fejlécet egyébként - nem meglepően - a Google keresőgépének beviteli sora uralja.

 

Nem rossz, nem rossz, de szó sincs arról, hogy ennyi lenne, amit az iGoogle tud. Előre elkészített sémák segítségével meglepően egyszerű a gadgetek létrehozása. Azoknak pedig, akik tudják, hogy mit csinálnak, lépésről-lépésre haladó ismertető is rendelkezésükre áll ahhoz, hogy elkészíthessék saját gadgetjüket. A lehetőségek száma végtelen. A YouTube csatornákat figyelő, napi idézet, napi vicc, vagy saját fotóinkat megjelenítő gadget elkészítése nem különösebben nagy feladat, így minden adott hozzá, hogy egy életre magunkra haragítsuk velük barátainkat vagy családtagjainkat.

 

A folytatáshoz kattintson ide >> (Computerworld Online)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.