Hirdetés

Intel CULV-alapú tablet az Acertől



|

Kiforgatható kijelzővel felszerelt tábla PC-vel bővül hamarosan az Acer Timeline sorozata.

Hirdetés

Az Intel CULV platformra épülő Timeline széria hazánkban is meglehetősen nagy népszerűségre tett szert. A remek ár/érték aránnyal rendelkező hordozható számítógépek többféle kijelzőméretben és teljesítményi mutatókkal gördülnek le a gyártósorokról, ám a gyártó úgy gondolta, hogy egyéb, jóval szűkebb kategóriákban is érdemes megmutatni a potenciális célközönségnek a Timeline-életérzést.


A hannoveri CeBIT-en már látható a legújabb CULV-s gép, amelyről azonnal kiderül, hogy a tábla PC-k kategóriájában versenyez majd az erős konkurens márkákkal. A 1820PT 11,6 hüvelykes kiforgatható kijelzővel érkezik, amelynek 1024×600 vagy 1366×768 képpont felbontása lehet. A LED-es háttérvilágítással felruházott panel továbbá multi-touch támogatást is kapott, amely eddig nem volt jellemző az 500-600 eurós áron forgalomba hozott tábla számítógépekre.

 

acer_aspire_timeline_1820pt.jpg
 

 


Az elegáns és vékony külső alatt az Intel CULV-platformja rejtőzik, az Acer azonban csak a kétmagos Pentium és Core 2 Duo processzorcsaládokból ad választási lehetőséget a gép megrendelése során, az ULV-s Celeron szerencsére kimaradt az opciós listából. A rendszermemória mérete minden esetben 4 GB lesz, a háttértár mérete azonban választható, 160, 250 vagy 320 GB lehet. A képernyőt a lapkakészletbe integrált Intel GMA 4500MHD grafikus vezérlő hajtja meg, amely a HD-videók lejátszását hardveresen képes támogatni. A mára megszokottá vált gigabites vezetékes és 802.11n vezeték nélküli hálózati vezérlő, a kártyaolvasó és a webkamera is a specifikációs lista részét képezik, az integrált Bluetooth lapka pedig már a 2.1-es szabványt támogatja. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező Timeline 1820PT alapfelszereltségébe egy 6 cellás akkumulátor is beletartozik, amellyel akár 8 órás üzemidő is elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.