Hirdetés

20 év után leáll a Yahoo szolgáltatása



|

Év végétől bezár a Yahoo kezdetektől létező ódivatú keresőoldala, a Directory.

Hirdetés

1994-ben a Yahoo – akkor még más néven történő alapítása után - Jerry Yang és David Filo létrehoztak egy korabeli internetes keresőt. A Directory még egy más világban készült, és különféle kategóriákba sorolva a weboldalakat tette könnyebbé a kívánt téma vagy információ megtalálását. Az első valódi keresőmotorok érkezése természetesen idejét múlttá tette ezt a megoldást, így a fiatalabbak talán még nem is hallottak a Yahoo Directory létezéséről.

 

Hirdetés

 

Akármennyire is meglepő, a szolgáltatás még ma is elérhető, és a cég bejelentése szerint csak 2014 december 31-én zárja be kapuit. Marissa Mayer érkezése után jelentősen átalakította a cég stratégiáját, a Directory az Education és a Qwiki társaságában egyike a közel hatvan áldozatnak. Az új célhoz vezető út persze nem csak leépítésékkel jár, a Yahoo egyszerűen más szolgáltatások felé kacsingat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.