Hirdetés

2014 legnagyobb tech kudarcai



|

Mutatunk néhányat a 2014-es év legnagyobb kudarcai közül.

Hirdetés

Mint minden évben, úgy 2014-ben is voltak a tech szektoron belül nagy sikerek és nagy kudarcok is. Természetesen bőven lehetne válogatni az idei év nem annyira jól sikerült termékei, eseményei közül, így egy toplista soha nem lehet teljes. Az alábbiakban megemlékezünk néhány nagy 2014-es kudarcról. 

Hirdetés

 

A Google elsüllyedt boltjai

Anno még meglehetősen rejtélyes volt a Google úszó konténerhajója, amelyről nem lehetett tudni, mi célt szolgál. Miután kiderült, hogy nem adatközpont, hanem úszó bemutatóterem lesz, egy második is előkerült, San Francisco után Portland mellett. Az új technológiák és az érdeklődők azonban soha nem jutottak el a vízi kiállítótermekbe, ugyanis miután a partiőrség tűz- és balesetveszélyesnek találta az úszó boltokat, az egyiket elköltöztették, a másikat pedig szétszerelték, több tízmillió dolláros veszteséget elkönyvelve. 

 

Sokba került az ötlet

 

Okosórák, de milyenek?

A 2013-as erőtlen próbálkozások után mindenki azt várta, hogy majd idén végre átütő jellegű újdonságokat tesz le valaki az okosórák piacán. Az tény, hogy az Android Wear és az órás iOS sem reménytelen, de a rájuk épülő okosórák nem igazán tudtak átlépni az eddig kritizált korlátjaikon. Nagyok, csúnyák, gyenge üzemidővel és nem eléggé kifejlett szoftverrel. Az igazság az, hogy a mai napig nincs komoly indok egy ilyen vásárlására, persze a geekségen kívül. Talán majd jövőre. 

 

Mondjuk ki: csúnya

 

A Kinect sírja

A Microsoft mindent megtett, hogy az Xbox One sikeres legyen, ebben pedig azt remélték, a Kinect szenzornak is nagy szerepe lesz. A gyakorlatban azonban épp a Kinect szenzor eltávolítása és némi árkedvezmény után kezdett el magára találni a redmondiak konzolja, amely sok helyen most még olcsóbb, extra játékokkal. Az egykor az Xbox védjegyének számító Kinect ma már abszolút feláldozhatónak tartott kiegészítő, a fogyasztók reakciója miatt pedig valószínű, hogy a Microsoft sem fektet már túl sokat ennek a fejlesztésébe. 

 

Kinect helyett kedvezményt akarnak a gamerek

 

A Tizen rögös útja

A Tizen a Samsung és az Intel saját operációs rendszere, amelynek a telekomcégek segítségével kellett volna hódítania. Eredetileg felsőkategóriás OS lett volna, és már 2014 elején meg kellett volna jelennie. Bár a Samsung az okosóráira elhozta a rendszert, az ott sem igazán tudott tarolni, és a Tizen Association sem tudott eredményeket elérni, még az okostévéknél sem. 

 

Nem tör az Android babérjaira

 

Adatbiztonság, ami nincs

2014-ben rengeteg cégtől loptak felhasználói adatokat. Amerika egyik legnagyobb bankja, a JPMorgan Chase 76 millió háztartás és 7 millió kkv adatait veszítette el egy támadás során, a Snapchaten keresztül forgalmazott fotók és videók pedig a felhasználók legnagyobb meglepetésére a weben kezdtek keringeni. 

Az átlagemberek mellett ezúttal a celebek sem úszták meg, az Apple iCloud felhős tárhelyéből ugyanis a hírességek óvatlan biztonságai beállításai miatt tonnaszám kerültek elő pucér fotós intim tartalmak. Lehet, hogy nem az Apple hibája volt a botrány, de még az utólagos figyelmeztetések és óvintézkedések ellenére is igen rossz fényt vetett a szolgáltatásra a történet. 

 

Bőven van miből mazsolázni

 

Az Apple apró hibái

Az iCloud után bőven érte még kritika az Apple-t idén. Az iOS 8.0.1 például nem, hogy hibákat javított volna, hanem telefonálásra és ujjlenyomat-használatra képtelenné tette az új iPhone-okat. Az almás cég képén az is rontott picit, hogy a média eléggé felkapta a meghajlított iPhone 6 Plus történetét, illetve a sokáig pletykált zafírüvegből a GT Advanced csődje miatt semmi nem lett. A rajongók az ingyenes U2-albumnak sem igazán örültek, így az Apple kénytelen volt lehetőséget adni az erőszakos ajándék eltávolítására

 

Nem csak az iPhone 6 Plus tud eltörni

 

Szerintetek mi volt az idei év legnagyobb tech botránya?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.