Hirdetés

7,5 millió dollár értékű bitcoin lapul valahol egy brit szemétlerakó mélyén



|

Egy brit férfi évekkel ezelőtt 7500 bitcoint bányászott ki. Aztán kidobta a merevlemezt, amelyen a darabonként 1000 dollárt érő virtuális érméket tárolta.

Hirdetés

James Howells valószínűleg a világ egyik legszerencsétlenebb majdnem-dollármilliomosa. A brit férfi 2009-ben 7500 bitcoint gyűjtött össze - csakhogy az idén óvatlanul kidobta a merevlemezt, amelyen a virtuális valutát tárolta.

Most azon töri a fejét, hogy feltúrja a szeméttelepet: nem csoda, hiszen a négy évvel ezelőtt még jószerével értéktelen „érmék” ma darabonként 1000 dollárt érnek, így Howellsnek összesen 7 500 000 dollártól sikerült megszabadítania magát.

Hirdetés

A vagyont érő merevlemez évekig porosodott a szekrényében. Abból a számítógépből bontotta ki, amelyet annak idején bitcoin-bányászatra használt. Mint mondta, „eddig még egyetlen hard drive-ot sem dobtam ki”, de az idén „úgy éreztem, ideje megszabadulni végre a régi kacatoktól”.

Howells nem is sejtette, hogy dollármilliók lapulnak a komód aljában. Csak azután olvasott róla, hogy az egekbe szökött a virtuális valuta árfolyama, miután a szemetesek már kiürítették a kukáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.