Hirdetés

A Google megszerezte a Picasa céget



|

Hirdetés


A Google szóvivője elhárította a választ a kérdésre, hogy miként integrálják a Picasa technológiáját a Google szolgáltatásaiba (ha egyáltalán integrálják), és elzárkózott az ügylet pénzügyi részleteinek ismertetésétől is.

Májusban a Picasa technológiáját integrálták a Google Blogger szolgáltatásába, amivel egyszerűsítik a digitális képek beillesztését a Blogger üzenetekbe. A Picasa nevű fotókezelő szoftver jelenleg az 1.6 verzióban van, és 29 dollárért árulják, olvasható a Picasa honlapján. A fotómegosztó hálózat neve Hello, melynek hozzáférési szoftvere ingyen letölthető a hello.comon - bár a hálózat a szoftver nélkül is használható.




Az elemzők körében az az általános vélemény, hogy a felhasználók nem túl lojálisak a keresőprogramokhoz, ezért a kereső cégek csak szolgáltatásokkal tudják magukhoz kötni a felhasználóikat. Az elemzők már régebben hangsúlyozták, hogy a Google fennmaradása azon múlik, sikerül-e olyan széleskörű internetes szolgáltatásokat kialakítania, amilyeneket a rivális Microsoft vagy Yahoo kínál (azonnali üzenő, e-mail, fotóalbum és naptári szolgáltatások).

Egyes elemzők úgy vélik, hogy a Google küszöbön álló tőzsdei bevezetéséből befolyó pénzt a cég a szolgáltatások fejlesztésének felgyorsítására, vagy új szolgáltatások vásárlására fogja fordítani.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.