Hirdetés

A saját oldalait is illegálisnak listázta a Warner Brothers



|

Még az Amazonra mutató hivatkozásokat is töröltetni akarta a Google-lel a stúdió.

Hirdetés

A nagy filmstúdiók és a jogvédő szervezetek előszeretettel esnek túlzásokba, és most a Warner Brothers öngólt is lőtt. 

Hirdetés

A filmstúdió arra kérte a Google-t, hogy távolítsa el a saját, hivatalos oldalát a keresési találatok közül, mert az sérti a saját szerzői jogait. Egyéb hivatalos filmstreamelő oldalak linkjeinek a törlését is kérte a Warner Brothers, például az Amazonra, a Sky-ra vagy az IMDB-re mutató hivatkozásokét. 

A kéréseket a Vobile nyújtotta be - eddig több mint 13 milliót -, ami havonta több százezer ilyet küld szét. A mostaniak között több film hivatalos oldalát is el akarták tüntetni a találati listákról, de a legnagyobb filmes oldalakat is szerzői jogsértés miatt jelentették. Mindezzel a fogyasztók esélyét csökkentették volna arra, hogy legális forrásból jussanak hozzá a tartalmakhoz. 

Állítólag az effajta hibák gyakran előfordulnak, ugyanis a cégek automatizált rendszerek segítségével keresik a jogsértő oldalakat. Valószínűleg itt is ez történt, megbízható szűrők használata nélkül. 

A Google természetesen nem törölte a keresési találatai közül az Amazont, az IMDB-t vagy a Sky Cinemát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.