Hirdetés

A Sendo bemutatott egy PDA helyettesítőt



|

Hirdetés

A 2004 első negyedévében piacra kerülő Sendo X a Symbian Series 60 operációs rendszerére épül, de kiterjesztésekkel, melyek közé maximum 6 e-mail cím, ill. az e-mail szinkronizálás támogatása tartozik. A készülék támogatja a SyncML standardot, vagyis amint a szolgáltató telepíti a SyncML kiszolgálókat, a felhasználó bármilyen hálózati kapcsolaton szinkronizálni tudja eszközében tárolt adatait a nagyvállalati adatokkal, pl. címlistáját, határidőnaplóját és emlékeztetőit. A telefonban szoftver van az MP3 fájlok lejátszásához, a készülék egy VGA kamerát is tartalmaz, továbbá egy grafikus koprocesszort videoanyag rögzítéséhez és lejátszásához 15 képkocka/másodperces sebességgel. A Sendo X-hez szinkronizáló szoftver is jár a legkülönfélébb PC alkalmazásokhoz, mint az Outlook, a Lotus Notes és a Lotus Organizer. Megtekintő szoftvere pedig sok különböző fájlformátum, pl. MS-Word vagy PDF megjelenítését teszi lehetővé. A készülékhez külön billentyűzet vásárolható. A bluetoothos eszköznek MMC vagy SD kártyahely is van, hogy bővíteni lehessen 64 megabájtos flashmemóriáját és 16 megabájtos RAM memóriáját.

A Sendo azért választotta a Symbiant a Microsoft Smartphone operációs rendszere helyett - melyet pedig előzőleg licencelt -, mert a Symbian olyan elemeket támogat standardként, amelyek a Smartphone-ból hiányoznak, pl. az MMS és a Java támogatás. A döntésbe nyilván szerepe volt a Microsofttal folyó pereskedésnek is - a Sendo ugyanis azzal vádolja a szoftveróriást, hogy a Sendo technikai fejlesztéseiről információkat szolgáltatott ki egy másik Smartphone gyártónak, a HTC-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.