Hirdetés

A Sony futó robotja



|

Hirdetés

„Az egész világon mindenütt, az egyetemeken és a kibernetikai kutatóintézetekben azt kutatják, miként lehet futó robotot készíteni, de nekünk van szerencsénk bejelenteni, hogy megcsináltuk az elsőt”, e szavakkal nyitotta meg Doi Tosi, a Sony egyik alelnöke a sajtóértekezletet.




A kicsi és könnyű Qrio, melyet eddig csupán SDR-ként emlegettek, és elsősorban táncával szórakoztatta a robotbemutatók látogatóit, percenként 15 méteres sebességgel „üget” - ami 2.4 km/órának fele meg, tehát a tempó nagyjából annak a gyaloglási sebességnek a fele, amelyet egy ember akkor ér el, ha egy kicsit kilép. De nem is ez jelenti a technológiai áttörést, hanem az, hogy a robotnak egy adott pillanatban mindkét lába a levegőben van.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.