Hirdetés

A szélessávú felhasználók vannak többségben



|

Hirdetés

Miközben az otthoni internet felhasználók számának növekedése a stagnáláshoz közelít, a széles sávot használók száma gyorsabb ütemben növekszik, állapította meg Marc Ryan, a közönségmérő cég elemzési igazgatója. A cég júliusi becslése szerint 63 millió szélessávú felhasználó volt, ami az összes otthoni internet felhasználó 51 százaléka, míg a betárcsázásos kapcsolatot 61.3 millió ember használta, vagyis 49 százalék. Egy éve csak 42.8 millió otthoni felhasználó használt széles sávot, vagyis 38 százalék, míg a betárcsázásos kapcsolatot 62 százalék, 70.5 millió ember használta.
Ugyanebben az időszakban az otthon internetező amerikaiak száma kevesebb, mint 10 százalékkal nőtt: a tavaly júliusi 113 millióról 124 millióra. A 2000-es népszámlálás szerint az USA lakosainak száma valamivel 281 millió felett van.

Ryan szerint a gyorsabb szolgáltatás terjedését a különleges akciók, a multimédia használatának növekedése és a zenei, valamint video letöltések növekvő kínálata segítette. A széles sávot leginkább a 18-20 év közötti korosztály használja (59 százalék), a második legnagyobb csoport (58 százalékkal) a 2-11 év közötti gyerekeké. Az 50 év feletti otthoni internet felhasználók többsége viszont még mindig lassú modemes kapcsolatot használ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.