Hirdetés

Az NEC kifejlesztette a világ legkisebb tranzisztorát



|

Hirdetés


Az újonnan kifejlesztett tranzisztor csak 18-ada a mai tömegtermelésben készülő legáltalánosabb tranzisztorok méretének, idézte a hírt közzétevő Asahi Shimbun japán napilap a cégnél lévő forrásait. Az új technológiával egy mai átlagos 1 négyzetcentiméteres alapterületű félvezető lapkára 40 milliárd tranzisztort lehet elhelyezni, 150-szer többet, mint ma.




Az illusztráción látható első tranzisztor, amelyet a Bell Laboratóriumban készítettek el 1947-ben, jól mutatja a méretek csökkenését.

A technológia révén lényegesen csökkenhetnek a termetes szuperszámítógépek méretei - egy másodpercenként 600 milliárd műveletre képes gép elfér majd egy mostani PC dobozában, állítja a cikk szerzője.
A kutatók a hétfőn Washingtonban kezdődő International Electron Devices Meeting konferencián számolnak be munkájukról. Az NEC tervei szerint az új tranzisztor 2020 körül kerülhet forgalomba, mert még meg kell oldani a tömegtermelés technológiai kérdéseit.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.