Hirdetés

Döntetlennel zárult a sakktorna



|

Hirdetés

A 40 éves nagymester az egyhetes torna után azt mondta, hogy ma erősebbek a sakk programok, mint 1996-ban és 97-ben, amikor Kaszparov az IBM szuperszámítógépével, a Deep Blue-val mérkőzött meg - az első mérkőzéssorozatot megnyerte, a másodikat elvesztette. „A gépek egyre jobbak, de mi emberek is tanulunk. Ma például sokkal többet tudok a számítógépekről, mint hat éve”, mondta. A keddi negyedik játszma 90 perces játék után a 27. lépés után fejeződött be, amikor a nagymester és a számítógép programozói kiegyeztek a döntetlenben. Ez volt az egész torna legrövidebb meccse. Az első is döntetlenre zárul, majd a másodikat Kaszparov szarvas hibája miatt a gép nyerte, vasárnap pedig a nagymester kényelmesen nyert. Így a torna végeredménye 2:2 lett - ami 175 ezer dollárt hoz mindkét fél számára.

Januárban Kaszparov szintén döntetlenre végzett az izraeli fejlesztésű Deep Junior ellen. A németek által kifejlesztett Fritz előző verziója tavaly szintúgy remizett a nyolc játszmából álló összecsapás során a világbajnok Vlagyimir Kramnyik ellen. Az azerbajdzsáni születésű Kaszparov 2000-ben vesztette el világbajnoki meccsét Kramnyik ellen, de a két rivális nemzetközi sakkszövetség közül az általa alapított International Chess Federation máig őt tekinti a világ legjobb sakkozójának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.