Hirdetés

Faji alapon diszkriminálta vásárlóit az Amazon?



|

Feketék és spanyolajkúak által lakott körzetekben nem járt az aznapi kiszállítás.

Hirdetés

Érdekes visszásságra hívta fel a figyelmet cikkében a Bloomberg két héttel ezelőtt. Az elemzésben megállapították, hogy legalább hat nagyváros, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, New York és Washington egyes, zömében afroamerikaik és spanyolajkúak által lakott körzeteiben nem volt elérhető az Amazon Prime előfizetői csomagjába tartozó Same-Day Delivery szolgáltatás.

Hirdetés

Miután az információkat egy fekete jogvédő szervezet, a Congressional Black Caucus tudomására hozták, ők vizsgálatot kezdeményeztek az FTC-nél (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság), illetve felszólították az Amazont a problémás gyakorlat megszüntetésére. A cégóriás hamar meghátrált, s bejelentették, kiterjesztik az aznapi szállítást a 27 érintett város összes szürke zónájára.

Roxboryban, Boston egyik afroamerikai többségű városrészében szombaton már be is indult a Same-Day Delivery. Az Amazon egyébként azzal védekezett, hogy nem a lakosság összetétele, hanem az elosztó központok távolsága, a helyi kereslet és a kiszállító partnerek kapacitása miatt nem volt elérhető a szolgáltatás ezeken a területeken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.