Hirdetés

Félvezető tintával nyomtatott lapka



|

Hirdetés

Más cégek is dolgoznak olyan módszereken, amelyek folyadékból hoznak létre áramköröket, de ezekhez vagy magas hőmérséklet, vagy magas nyomás kell. A Xerox módszere ugyanezt szobahőmérsékleten teszi, mondja a Xerox tudományos főmunkatársa, Beng Ong, akinek csapata tavaly ősszel fejlesztette ki a politiofén félvezető anyagot. A szerves vegyület más félvezető folyadékokkal összehasonlítva kevésbé bomlik szabad levegőn, illetve képes magától rendeződni, vagyis úgynevezett rendezett nanorészecskéket lehet belőle létrehozni. E részecskékből olyan festéket lehet csinálni, amellyel az áramkör három kulcselemét ki lehet nyomtatni: a félvezetőt, a vezetőt és a szigetelő hatású dielektrikumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.