Hirdetés

Így robbant fel a drónhajón a SpaceX rakétája



|

Ezúttal majdnem sikerült a mutatvány - de a vége egy nagy robbanás lett.

Hirdetés

A SpaceX és Elon Musk nagyon szeretnék elhozni a világnak a többször felhasználható rakétákat, na és persze a tengeren lebegő drónhajókra letenni ezeket. 

Hirdetés

Január 17-én a SpaceX sikeresen állított pályára egy óceánt figyelő műholdat a NASA számára, majd megpróbálta a feljuttatásért felelős rakétát biztonságban visszahozni, ezúttal azonban nem a földre, hanem egy lebegő drónhajóra a tengeren. 

A landolás remekül sikerült, azonban a rakéta egyik kitámasztólába megadta magát, emiatt a rakéta megdőlt. Ez természetesen végül nagy robbanáshoz vezetett. A tavaly április tesztekhez képest óriási előrelépésről van szó. 

Tavaly decemberben a SpaceX lett az első cég, amely egy műhold feljuttatása után sikeresen letette a rakétáját a földre. Hasonló célokkal dolgozik az Amazon fejének, Jeff Bezosnak a cége is, a Blue Origin. 

Ha a két cégnek sikerül mindennapivá tenni a többször használható rakétákat, akkor új határt nyitnak a gazdaság számára is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.