Hirdetés

Letartóztatták az őrültet, aki megtámadta a Google-t



|

A paranoiás férfi még Molotov-koktélt is bevetett a Google főhadiszállásánál.

Hirdetés

Gyújtogatás vádjával vette őrizetbe a rendőrség azt a Raul Murillo Diazt, aki az elmúlt néhány hónapban sorozatos támadásokat hajtott végre a Google Mountain View-beli főhadiszállása ellen. 

Hirdetés

A férfi azért támadta meg többször a Google-t, mert az szerinte folyamatosan figyelte őt, ő pedig kiborult ezen. Állítólag kimerítő naplót is vezetett arról, hogyan figyeli őt a Google. 

Az első támadás május 19-én történt, amikor Molotov-koktélokat dobált a Google parkolójában. Június 4-én fegyverrel tüzet nyitott egy épület ablakaira, majd 10-én egy járművet gyújtott fel, miután lelocsolta valamilyen folyadékkal egy vízipisztoly segítségével. 

A paranoiás férfi nem robotautót gyújtott fel, hanem az egyik Steet View-autót. 

A 30 éves Diazt június 30-án kapcsolta le a rendőrség, miután a CCTV-felvételeken sikeresen azonosították a minden alkalommal látható SUV gépjárművét. Az autójában az akció során csőbomba alkatrészeit és fegyvereket találtak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.