Hirdetés

London is SMS-bombát alkalmaz



|

Hirdetés

Az SMS-bomba név egy új módszert takar, amelyet a rendőrség a mobiltelefon-lopások visszaszorításának reményében vezetett be, elsőként a holland fővárosban. A londoni Fővárosi Rendőrfőkapitányság rendőrfelügyelője, Sir John Stevens a rendkívüli méreteket öltött mobillopásokat megelégelve felvette a kapcsolatot holland kollégáival, akik átadták a rendszer részletes ismertetőjét. Az SMS-bomba minden harmadik percben egy SMS üzenet képében érkezik meg az eltulajdonított mobilra annak IMEI azonosítója és a SIM kártyája alapján, lehetetlenné téve a készülék használatát. Az üzenet a következő: "Ez a készülék lopott. Eladása vagy megvétele bűncselekmény - a rendőrség." Nagy-Britanniában naponta 500 mobiltelefont lopnak el tulajdonosától.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.