Hirdetés

Obama megszüntetné az NSA telefonos adatbázisát



|

Az adatok a szolgáltatóknál maradnának, a kormány csak FISA-végzéssel kérhetné ki őket.

Hirdetés

Barack Obama csütörtökön jelentette be, hogy az NSA átfogó reformja keretében kezdeményezi az ügynökség telefonos adatbázisának felszámolását. Az Egyesült Államok elnöke azt szeretné, ha az ügynökség helyett az AT&T, a Verizon és a hasonló szolgáltatók őriznék meghatározott ideig ezeket az információkat, amelyekhez a kormányszervek csak a hírszerzési tevékenységet felügyelő FISA-bíróságok engedélyével férhetnének hozzá.

Hirdetés

Az előterjesztés értelmében a telefontársaságoknak „technikai segítséget” kellene nyújtaniuk az ügynökségek számára, biztosítva, hogy könnyen és gyorsan hozzáférhessenek az olyan adatokhoz, mint a célpontjaik híváslistái vagy a beszélgetéseik időtartama.

Obama bejelentette: a kongresszussal együtt az a célja, hogy „a lehető leghamarabb” törvénybe iktassák az új szabályozást; igaz, erre leghamarabb kilencven napon belül kerülhet sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.