Hirdetés

Pert nyertek a Vodafone ellen



|

Hirdetés

elleni közérdeku perben, melyet felperesként pertársaságban az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) és NETÉRT-tag magánszemélyek indítottak.

Eszerint jogtalan és érvénytelen a Vodafone Rt. azon eljárása, melyben a korlátlanul meghirdetett szolgáltatást egyoldalúan – az előfizetők számára jelentős hátrányt okozva – korlátozza. A Fővárosi Ítélőtábla lényegében és tartalmában helybenhagyta az elsőfokú Fővárosi Bíróság ítéletét, amely kimondta, hogy a Vodafone Rt. 2003. február 10-i Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) (egyoldalú) módosítása tisztességtelen volt az adatforgalmi korlátozás vonatkozásában, a jogszabályba ütköző módosítás ez által érvénytelen. Az ítélet értelmében a felperes jogosult az ítéletet közzétenni egy országos napilapban - a Vodafone Rt. költségén. A bíróság döntése alapján a perköltség is a vállalatot terheli.

Mint ismeretes, a NETÉRT által indított pert szeptemberben a Fővárosi Ítélőtábla - az ügy érdemi vizsgálata nélkül – jogerős végzéssel megszüntette. A döntés indoklása szerint a kereset beadásakor az Egyesület még nem volt két éve bejegyezve, így közhasznú kereset benyújtására – törvényi ellentmondások miatt - nem volt jogszabályi lehetősége. A NETÉRT által kezdeményezett, és később megszüntetett per tárgya, valamint a kereset indoklása megegyezik a most jogerősen lezárult perben becsatolt iratokban foglaltakkal, így az eredeti keresetnek végeredményben helyt adott a bíróság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.