Hirdetés

Robotokon dolgozik a Google



|

Jó eséllyel nem a Play Store kínálatát kívánják takarit-o-matic termékekkel erősíteni.

Hirdetés

Néhány hónappal ezelőtt sokakat meglepve az Android operációs rendszer atyja új megbízatást kapott a keresőcégen belül, amelynek köszönhetően a korábban rendszeres nyilvános szereplései miatt sokak által megismert úriember eltűnt a térképről. Úgy tűnik nem vett kellemetlen fordulatot a karrierje, sőt: a Google egyik legérdekesebb új projektjének élére állították.

Hirdetés


A The New York Times-nek nyilatkozva Andy Rubin tegnap váratlanul bejelentette, hogy a Google hét robotikával foglalkozó vállalatot is felvásárolt, a cégen belüli fejlesztési projekt élére pedig őt állították. A férfi önéletrajza szerint 2007-ben a Carl Zeiss-nél dolgozott ipari robotokon, hobbiszinten pedig már nagyon régóta érdeklődik a téma iránt.


Rubin állítása szerint a Google robotikai csapata az USA-ban és Japánban dolgozik, továbbá annak is megvan a lehetősége, hogy idővel a divízió konkrétan leányvállalattá váljon. Ennél többet nem árult el a projekt kapcsán, ám a spekulációk szerint valószínűleg nem főzni és takarítani tudó modelleken dolgoznak, hanem ipari megoldásokon – vajon a kezdeményezésnek lehet-e bármi köze a nemrég kitört „Made in USA” lázhoz?

(Forrás: The Verge | Fotó: VDL Steelweld)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.