Hirdetés

Senkinek sem kellett a Lyft



|

9 milliárd dollárért akarta megvetetni magát az Alphabettel, az Apple-lel, a Microsofttal vagy mással a Lyft.

Hirdetés

A jelentések szerint a Lyft egy nagy tech céggel szerette volna megvetetni magát. 9 milliárd dollárt akartak bezsebelni, vevőnek pedig az olyan cégek egyikét szerették volna, mint az Apple, az Alphabet, az Amazon, a Microsoft, de megkeresték az Ubert és a Didi Chuxingot is. 

Hirdetés

Érdekes módon senki sem érdeklődött a Lyft iránt, még alacsonyabb vételár mellett sem. Végül a General Motors sem tett ajánlatot a korábban 5,5 milliárd dollárra értékelt cégért. 

Az Uber mögött a második legnagyobb a Lyft, amely gyors ütemben nő, az árbevétele tavaly több mint 600 százalékot emelkedett. Egy hónapban 14 millió fuvart bonyolított az eddigi legjobb időszakában (az Uber akkor 62 milliót). 

A nagy kérdés az volt, hogy maradt-e annyi pénze a Lyftnek, hogy a nyereségtermelésig működőképes maradjon. Mivel állítólag 1,4 milliárd dollárja van a bankban, ezért nem lesz gond a céggel - de az Uber nagy fenyegetést jelent majd Amerikában, a tech szektort pedig a jelek szerint nem érdekli a Lyft. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.