Hirdetés

Terroristák miatt perelik a Twittert



|

A vád szerint nem tesznek eleget az Iszlám Állam kommunikációjának megakadályozásáért.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a közösségi oldalak remek terepet szolgáltatnak a terroristáknak. Az Iszlám Államnak úgy tűnik, a Twitter a kedvence, itt dicsekednek el leggyakrabban akcióikkal, miközben támogatókat próbálnak toborozni. Egy amerikai nő most beperelte a site üzemeltetőit, mert szerinte nem lépnek fel elég aktívan a terrorizmus megállításáért.

Hirdetés

A The Wall Street Journal információi szerint Lloyd Carl Fields Jr. felesége áll az akció mögött. A civil férfit még novemberben ölték meg Jordániában egy rendőrségi kiképző központ elleni támadás során. A beadványban arra hivatkoznak, hogy legalább 70 000 IS-hez kötődő profil van az oldalon, amiket az extrém propaganda terjesztésére, adománygyűjtésre és toborzásra használnak. Állításuk szerint azzal, hogy nem keresik aktívakan ezeket a tartalmakat, az üzemeltetők lehetővé tették több terrorista akció kivitelezését.

A Twitter szóvivője elmondta, ugyan szimpatizálnak az özveggyel, ám elutasítják a vádakat. Semmilyen terrorizmust vagy vérengzést támogató tartalomnak nincs helye az oldalon, ezek eltávolításáért alkalmazottaik tavaly halálos fenyegetéseket is kaptak. Emlékeztetett továbbá, hogy a Kommunikációs Illendőség Törvényének (Communications Decency Act) 230. cikkelye kimondja, hogy a közösségi oldalak üzemeltetői nem vonhatók felelősségre felhasználók tette miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.