Hirdetés

Új mérföldkőnél a OneCare Live



|

Hirdetés

A Microsoft még májusban jelentette be, hogy OneCare Live néven új, előfizetéses biztonsági szolgáltatást hoz létre, amely éves díjért cserébe megvédi az előfizetőt az internetről érkező és más jellegű támadások ellen, valamint bizonyos rendszer-karbantartási és adatmentési feladatokat is ellát.

A fejlesztés még nem érte még el a bétaállapotot — a mostani bejelentés éppen a szolgáltatás úgynevezett M12 mérföldkő változatának elkészüléséről szól. Ebben többek között olyan újdonságok láttak napvilágot, mint a külső merevlemezre történő adatmentés lehetősége, a jobb egérgombos menüből kiválasztható vírusellenőrzés, valamint az MSN Messenger programokon keresztül kapott állományok automatikus átvizsgálása. A tesztelés egyelőre kizárólag az Egyesült Államokból verbuvált jelentkezők bevonásával folyik, de várhatóan még az idén sor kerül egy nyilvános bétaváltozat kiadására is. A végleges változat jövő tavaszra készül el.

A bejelentéssel egy időben ismét szárnyra kaptak a találgatások, hogy vajon integrálja-e a Microsoft a OneCare Live szolgáltatásba a jelenleg szintén fejlesztés alatt álló kémprogramok elleni védelmi szoftverét. Korábban többször is ígéretet tettek rá, hogy a Microsoft AntiSpyware ingyenesen elérhető lesz, ám a OneCare Live tagjaként ennek használatáért is fizetni kéne. A redmondi szoftvercég továbbra is kitart e mellett, és hamarosan új bétaváltozat megjelenését helyezte kilátásba.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.