Hirdetés

Új technológiákat jelentett be a Rambus Inc.



|

Hirdetés

A Rambus Inc. a héten több technológiai újítást is bejelent, valamint a társaság közzéteszi a Rambus DRAM memóriákkal kapcsolatos terveit, a technológia ütemtervét. A társaság be akarja bizonyítani, hogy termékei jobbak a rivális technológiáknál. A csütörtökön megrendezendõ Santa Clara-i (Kalifornia) Rambus Developer Forum konferencián a társaság bemutatja az új, következõ generációs, Yellowstone nevû adatátviteli technológiáját. A jelenleginél nagyobb jelsebességet alkalmazó adatátviteli technológia drasztikusan megnövelheti az adatok áramlásának gyorsaságát az alaplapi chipek között. A Rambus-nak jelenleg két adatátviteli technológiája van, az RSL (Rambus Signaling Level), valamint a nagyobb sebességû QRSL (Quad Rambus Signaling Level). Ez utóbbi elõdjénél kétszer gyorsabb adatkommunikációt biztosít. A Yellowstone ezek mellett egy újabb lépcsõfokot jelent majd. A három technológia természetesen együttmûködhet a rendszerekben, akár különbözõ feladatot ellátva is. A Rambus egy új, nagysebességû I/O rendszert is be tervez mutatni csütörtökön: A RaSer (Rambus Serializer/Deserializer - Rambus Sorosító/Párhuzamosító) nevû technológia chipeket, vagy akár számítógépeket is összeköthet a jövõben, és meggyorsíthatja a hálózati eszközöket is. Az egy-, két- és négycsatornás kialakítású rendszer maximálisan 12,5 Gbit/s sebességre képes. A pereskedéseirõl elhíresült társaság az új technológiák mellett a Rambus DRAM ütemtervét is ismertetni fogja. Júniusban a társaság azt állította, 2005-re elkészíti a 9,6 Gbit/s sebességû Rambus DRAM chipeket. Addig azonban még jónéhány lépcsõfok hátravan, amelyrõl a társaság bõvebben is be kíván számolni. Egyes hírek szerint a Rambus a RDF konferencián egy új, Rambus DRAM-alapú chipkészletet is be fog jelenteni, amelyet azonban nem az Intel készít. A gyártóról egyelõre csak találgatni lehet, de valószínû, hogy a tajvani ACER Labs. Inc.-rõl (ALi) van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.