Hirdetés

Új vezér, új divízió a Siemensnél



|

Hirdetés

Heinrich von Pierer vezérigazgató - akit az ország egyik top menedzserének tekintenek - január végén le kíván mondani posztjáról, amelyet 12 évig töltött be, jelentette be szerdán a müncheni székhelyű konglomerátum. A kormányrudat Klaus Kleinfeld veszi át, aki jelenleg a cég távközlési részlegét vezeti. A 63 éves Pierer érdeme a cég áramvonalasítása - amely a legkülönfélébb termékeket gyártja a telefonközpontoktól a mikrosütőn át a mozdonyig -, és az amerikai típusú teljesítmény-központúság meghonosítása. Az egyik legutóbbi húzása az volt, hogy elfogadtatta a nagyhatalmú IG Metall szakszervezettel, hogy a Siemens mobiltelefon gyártó részlegének alkalmazottai megtarthatják állásukat, ha hajlandók 40 órát dolgozni hetente 35 helyett. Pierer nem távozik a cégtől, a felügyelő bizottság elnökeként továbbra is komoly posztot tölt be.

A 46 éves Kleinfeld azzal szerzett tekintélyt, hogy nyereségessé tette a cégcsoport nehézségekkel küszködő amerikai részlegét. Ő valószínűleg tovább erősíti az amerikai vezetési stílust a cégnél. A keménykezű költségcsökkentő hírében álló Kleinfeld feladata lesz a veszteséges tevékenységek felszámolása, és a növekedési potenciállal bíró területek kijelölése. A Siemensnek jelenleg 13 divíziója van. A jövendő változások előjele, hogy a cégcsoport már eldöntötte, hogy október 1-től összevonják a vezetékes és a mobil hálózati divíziót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.