Hirdetés

Újabb pofont kapott a szabad internet



|

Ezúttal a Reddit került fel a blokkolt weboldalak listájára Törökországban.

Hirdetés

Törökországban nincs egyszerű dolguk az internetezőknek. A kormány állandó szélmalomharcot folytat az általa kedvezőtlennek ítélt online tartalmak ellen, tavaly például a YouTube volt a célkeresztben. Nagy botrány kerekedett a Twitter esetében is, amit ugyan nem tettek teljesen elérhetetlenné, a szolgáltatás gazdájával közösen cenzúrázták azt, törölve a kényelmetlenné vált fiókokat.

Hirdetés

Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök közismerten gyűlöli és démonizálja a közösségi oldalakat, legújabb célpontja pedig a Reddit lett. Az 5651-es internetes törvényre hivatkozva blokkolták az oldalt, a paragrafus konkrétan kalózkodás, pornó és a törökök atyja, Mustafa Kemal Ataturk kritizálása esetén engedélyezi a bannolást.

Természetesen a fenti szempontokat könnyű bármire ráhúzni, pláne a nem éppen családbarát tartalmakat is szolgáltató Reddit esetében. A törvény 2007-es életbe lépése óta azonban csak most fordult ide a kormányzat figyelme, talán mert az utóbbi időben tökéletes terepet biztosított az ellenzéki kritikáknak. A tiltás persze hozzáértők számára könnyedén megkerülhető, ettől függetlenül viszont újra komoly csapást szenvedett a szólásszabadság Törökországban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.