Hirdetés

25 éves a világ első weboldala



|

A nyilvánosság csak hónapokkal később fért hozzá az első weboldalhoz.

Hirdetés

25 év telt el azóta, hogy a világ első weboldala bemutatkozott. A World Wide Webet Tim Berners-Lee alkotta meg. 

Hirdetés

Az oldal a CERN jóvoltából indult el, 1990. december 20-án. Érdekesség, hogy a nyilvánosság csak hónapokkal később férhetett hozzá, 1991. augusztus 6-án. 

Az információs technológia számára kulcsfontosságú volt ez az oldal, ugyanis gyakorlatilag ez adta a mai internet alapját: sokan még ma is egynek tekintik a web és az internet jelentését. 

A World Wide Web 1992-es verziója a mai napig elérhető online

Gyakorlatilag a web alapfunkcióit lehetett ezen elérni, információval arra vonatkozóan, hogy miként lehet más emberek dokumentumaihoz férni vagy beállítani egy saját szervert. A Webet a brit Bernes-Lee alkotta meg, 1989-ben. 

A WWW ugyan szorosan kötődik az internethez, de a kettő nem ugyanaz: míg az internet egy hatalmas hálózat egymáshoz kapcsolt gépekből, addig a WWW az ezen a hálózaton található weboldalak kollekciója. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.