Hirdetés

FBI: ne bízz a főnököd e-mailjében



|

Amerikában hatalmas divat lett az ügyvezetők nevében kamu e-maileket küldeni.

Hirdetés

Az FBI arra figyelmezteti az embereket, hogy Amerikában számos városban közkedvelt trend lett, hogy a hackerek az ügyvezetők nevében küldenek e-maileket, ezzel végül hatalmas veszteségeket okozva a cégeknek. 

Hirdetés

A csalás lényege az, hogy az ügyvezető nevében küldik el a hamis levelet az alkalmazottaknak, általában a pénzügyi vagy adminisztratív osztályon dolgozó embereknek. Sokszor átutalást kérnek tőlük. 

A dolgozók annak rendje és módja szerint végrehajtják az utasításokat, így a tényleges cégtől valaki máshoz kerül az adott összeg. 

A probléma az, hogy az e-maileket nem az ügyvezetők küldik, hanem hackerek. 

Innentől kezdve könnyű kitalálni, hogy a pénz a hacker vagy egy barátja bankszámlájára kerül, aki nem ritkán külföldi állampolgár. 

Mivel a cyberrablás nem is lehetne egyszerűbb, ezért azt ajánlják, telefonos visszaigazolást is kérjenek a dolgozók a főnöküktől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.