Hirdetés

Se YouTube, se FaceBook - cenzúra Pakisztánban



|

A Pakisztáni Telekommunikációs Hatóság a FaceBook után a YouTube-ot is blokkolta, szentségtörő és méltatlan tartalmak miatt.

Hirdetés

A Pakisztáni Telekommunikációs Hatóság (PTA) úgy döntött, minden internetszolgáltatót kötelez a YouTube teljes blokkolására, miután úgy határoztak, annak tartalma szentségtörő. A PTA ezen lépését megelőzte egy szerdai döntés, melynek értelmében a FaceBookot már blokkolták.

 

Egy frissen kiadott kormányközlemény szerint mindent megpróbáltak a sértő tartalmak eltávolítása végett, ám mivel nem jutottak sikerre, úgy döntöttek, a FaceBook és a YouTube elérését is meg kell szüntetni. A PTA nem közölte, hogy mely tartalmakat találták szentségtörőnek és méltatlannak, és hozzátették, a kormány utasítására cselekedtek.

 

Létrehoztak egy e-mail-címet is, ahol az emberek jelenthetik azokat a linkeket, amelyeket sértőnek találnak. Egyes források szerint a cenzúra a Wikipediát is érinti, noha csak részlegesen. A FaceBookkal mellesleg azért gyűlt meg Pakisztán baja, mert szerintük blokkolni kell egy olyan oldalt, amely azért hív meg embereket, hogy karikatúrákat rajzoljanak Mohammed prófétáról. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.