Teljes filmek ingyen a YouTube-on

Történelmi lépés: az MGM teljes filmeket tesz elérhetővé a YouTube-on.

A Metro Goldwyn Mayer bejelentette, hogy teljes hosszúságú mozifilmeket tesz közzé a YouTube-on. Ezzel az MGM lesz az első stúdió, amely ilyen módon működik együtt a videómegosztó oldallal. Nem kell hozzá különösebben nagy jóstehetség, hogy lássuk: ha az együttműködés sikeres lesz, akkor utat nyithat több filmstúdió felé, hogy azok is ingyenesen tegyenek közzé filmeket a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

Ugyan az MGM még adós a hivatalos bejelentéssel, vasárnap este már beszéltek az ügyletről a médiának és a hírügynökségeknek. A mozik megtekintése hirdetésekhez kötött, és az MGM legújabb filmjei bizonyosan nem lesznek hozzáférhetők. A stúdió olyan filmekkel nyit majd, mint a Hét Mesterlövész (1960) vagy a Golyóálló Szerzetes (2003), és nem tervezik, hogy teljes filmtárukat elérhetővé teszik.

 

Teljes filmek ingyen a YouTube-on 1
A klasszikus Hét Mesterlövész plakátja:
Nem a legújabb, de kezdetnek nem rossz!


Az MGM nem csupán teljes filmeket kíván elhelyezni a YouTube-on, de klipeket is olyan címekből, mint a nyolc éve készült Doktor Szöszi - annak ellenére, hogy ezt a filmet már a magyarországi kereskedelmi tévékben is többször láthattuk, és gyaníthatóan a világ más tájain sem volt ez másként.


A YouTube eddigi kapcsolata a filmstúdiókkal meglehetősen viharos volt, a bejelentés fontosságát is éppen ez adja. A még mindig zajló, egymilliárd dolláros per, amelyet a Viacom indított a YouTube tulajdonosa, a Google ellen, különösen emlékezetes. Ugyanakkor egyes stúdiók felismerték, hogy a YouTube jó lehetőséget kínál a filmjeik marketingjéhez. A LionsGate például saját csatornát hozott létre az oldalon, ahová feltölti filmelőzeteseit és egyéb klipjeit.


A hír folytatódik, kattintson! >>>

Black Friday: nagy sláger volt az Apple Watch

Az elemzők szerint az Apple okosórája népszerű volt az akció során.

Több fiókból is használható lesz az Instagram Androidon

Könnyen és gyorsan lehet majd fiókot váltani a képek megosztása előtt.

comments powered by Disqus