Teljes filmek ingyen a YouTube-on

Történelmi lépés: az MGM teljes filmeket tesz elérhetővé a YouTube-on.

A Metro Goldwyn Mayer bejelentette, hogy teljes hosszúságú mozifilmeket tesz közzé a YouTube-on. Ezzel az MGM lesz az első stúdió, amely ilyen módon működik együtt a videómegosztó oldallal. Nem kell hozzá különösebben nagy jóstehetség, hogy lássuk: ha az együttműködés sikeres lesz, akkor utat nyithat több filmstúdió felé, hogy azok is ingyenesen tegyenek közzé filmeket a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

Ugyan az MGM még adós a hivatalos bejelentéssel, vasárnap este már beszéltek az ügyletről a médiának és a hírügynökségeknek. A mozik megtekintése hirdetésekhez kötött, és az MGM legújabb filmjei bizonyosan nem lesznek hozzáférhetők. A stúdió olyan filmekkel nyit majd, mint a Hét Mesterlövész (1960) vagy a Golyóálló Szerzetes (2003), és nem tervezik, hogy teljes filmtárukat elérhetővé teszik.

 

Teljes filmek ingyen a YouTube-on 1
A klasszikus Hét Mesterlövész plakátja:
Nem a legújabb, de kezdetnek nem rossz!


Az MGM nem csupán teljes filmeket kíván elhelyezni a YouTube-on, de klipeket is olyan címekből, mint a nyolc éve készült Doktor Szöszi - annak ellenére, hogy ezt a filmet már a magyarországi kereskedelmi tévékben is többször láthattuk, és gyaníthatóan a világ más tájain sem volt ez másként.


A YouTube eddigi kapcsolata a filmstúdiókkal meglehetősen viharos volt, a bejelentés fontosságát is éppen ez adja. A még mindig zajló, egymilliárd dolláros per, amelyet a Viacom indított a YouTube tulajdonosa, a Google ellen, különösen emlékezetes. Ugyanakkor egyes stúdiók felismerték, hogy a YouTube jó lehetőséget kínál a filmjeik marketingjéhez. A LionsGate például saját csatornát hozott létre az oldalon, ahová feltölti filmelőzeteseit és egyéb klipjeit.


A hír folytatódik, kattintson! >>>

5 lépés a rendszerezett, produktívabb munkanapokért

A munkában töltött időnk jelentős részét sokkal effektívebben is kihasználhatjuk. Ezzel a néhány trükkel felpörgethetjük a napunkat, így jóval több időnk marad másra.

Vajon összeomolhat valaha a Kickstarter?

A világ legnagyobb közösségi finanszírozással foglalkozó oldalán egyre több a projekt, amire hatalmas összegek jönnek össze, végül azonban nem valósulnak meg teljesen.

comments powered by Disqus