Hirdetés

Vége a KickassTorrentsnek



|

Amerikának sikerült letartóztatnia Lengyelországban az oldal mögött álló ukrán alapítót.

Hirdetés

Sokan használták a világban a KickassTorrents nevű oldalt, amely azonban most hirtelen megszűnt: az alapítóját letartóztatták

Hirdetés

Amerika keze ezúttal Lengyelországba ért el, ott tartóztatták le a 30 éves ukrán Artem Vaulint. A szerzői jogsértések mellett pénzmosással is vádolják. A jogvédett tartalom az oldalán állítólag több mint 1 milliárd dollárt ért. Amerika szeretné kiadatni Vaulint, a domaineket pedig lefoglalták. 

Vaulin lehet az az ember, aki az oldalt 2008-ban elindította, majd alapvetően felelt a működéséért és a pénzügyeiért. A nyomozók több szervert is azonosítottak, ami az oldalhoz köthető - az egyik épp Chicagóban volt, így tudtak elindulni. Hirdetőnek is beálltak az oldalon, így a bankszámlát is fel tudták fedni. Vaulin állítólag a Cryptoneat cégével igyekezett elfedni a KickassTorrents tevékenységét. 

A torrenttársadalom számára persze ez nagy érvágás, ugyanis a KAT népszerűbb volt, mint a Pirate Bay. Havonta több mint 50 millió ember látogatta, ezzel a 69. leglátogatottabb oldal a weben. 

Értelemszerűen a KAT várhatóan nem indul újra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.