Hirdetés

A Walkman születésnapja



|

35 évvel ezelőtt - egy keddi napon - a Sony forradalmasította a zenehallgatást.

Hirdetés

Az 1979 július 1-én, 150 dolláros áron megjelent Walkman volt az első olyan eszköz, melynek segítségével magnókazettáinkat bárhol és bármikor, zsebbarát méretű lejátszóról hallgathattuk.

Hirdetés

Sajnos az újdonságként piacra kerülő Sony Walkman TPS-L2 a starthónapban meglehetősen gyengén teljesített és úgy tűnt nem vonzza igazán az embereket a mobiltechnológia legfrissebb vívmánya. A következő hónapok azonban rácáfoltak a kétkedőkre, hisz rohamosan emelkedni kezdett a lejátszót vásárlók száma, melynek köszönhetően a hivatalos Walkman logó a Sony egyik legismertebb brandjévé vált. Az készülékből a mai napig több mint 400 millió darabot adtak el világszerte (melynek a fele kazettás változatú volt). A mágnesszalagos mobil lejátszókat egészen 2010-ig gyártották a cégnél, ahol csupán ekkor döntöttek úgy, hogy a digitális korszakban már nincs helye ezen analóg technológiának.

A Walkman márkanév természetesen az okoseszközök korában is tovább él, a Sony modern MP3 lejátszói és a telefonokra szánt zenei alkalmazásai pedig büszkén viselik "mellkasukra tűzve" az immáron három és fél évtizedes logót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.