Hirdetés

A Wikipedia legaktívabb szerzője egy szoftver



|

Az Lsjbot és készítője rendkívüli mennyiségű írást publikál a honlapon.

Hirdetés

Sverker Johansson hét esztendeje "írja" szüntelenül a szócikkeket a Wikipediára és állítása szerint egy jobb "munkanapján" akár tízezer új bejegyzéssel is gyarapítja az online enciklopédia tudástárát.

Hirdetés

Az 53 éves, svéd férfi nevéhez jelenleg 2,7 millió cikk köthető, mely a teljes weboldal információanyagának 8,5 százalékát teszi ki. Johansson úr írásai rendkívül széles skálán mozognak, ami tanulmányait tekintve nem meglepő, hisz jelenleg négy egymástól rendkívül távol álló területről (nyelvészet, építészet, közgazdaság, valamint részecskefizika) rendelkezik diplomával. Az embertelen mennyiségű szócikk legyártásához egy saját készítésű, automatizált programot használ Sverker, mely a rendelkezésre álló adatbázisok és az egyéb, digitálisan fellelhető információk alapján képes bejegyzésekké összecsomagolni a száraz adatokat.

A technikát természetesen a Wikipédia szerzői közül sokan támadják, hisz szerintük az Lsjbot írásai rendkívül unalmasak és haszontalanok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.