Hirdetés

Álnéven írt detektívregényt a Harry Potter szerzője



|

J.K. Rowling Robert Galbraith néven jelentette meg a Cuckoo's Calling című krimit. A könyv a szerző leleplezését követően pillanatok alatt az Amazon eladási listáinak élére ugrott.

Hirdetés

J.K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója, a világ egyik leghíresebb – és leggazdagabb – embere az elmúlt években nem sokat hallatott magáról. Az írónő 2007 óta összesen egy könyvet jelentett meg: Átmeneti üresedés című, felnőtteknek szóló regénye tavaly decemberben jött ki Magyarországon.

A The Sunday Times vasárnapi cikke szerint Rowling a látszat ellenére mégsem tétlenkedett: Roberth Gallbraith álnéven ő írta a Cuckoo’s Calling című detektívregényt. A könyvet áprilisban adták ki; remek kritikákat kapott, de az olvasók körében – eddig – nem aratott osztatlan sikert: mindössze 1500 példány fogyott belőle.

J.K. Rowling, a Harry Potter-könyvek világhírű szerzője
 

A lapnak egy névtelen tipp alapján sikerült „vallomásra bírnia” a népszerű szerzőt. „Szerettem volna még egy ideig titokban tartani a dolgot, Robert Galbraith megszületése nagyon felszabadító élmény volt a számomra – nyilatkozta Rowling. – Csodálatos érzés mindenféle hírverés és elvárás nélkül megjelentetni egy könyvet.”

A Cuckoo’s Calling eladásainak hihetetlen lökést adott a leleplezés. A könyv pillanatok alatt az Amazon brit és amerikai eladási listáinak élére ugrott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.